Nyinflyttad & FAQ

Välkommen till Snöfrid 1

Här får du kortfattad information som gäller oss som bor i Snöfrid 1. Mer information om specifika ämnen kan du hitta under menyerna.

Demokrati

Föreningens verksamhet styrs av stadgar som kan hittas här. En gång om året hålls ordinarie årsstämman där alla medlemmar har rätt att närvara och rösta om de beslut som ska fattas. Du kan som medlem lägga förslag till årsstämman genom att skriva en motion. Använd vår mall: motionsmall.

Intresserad av styrelsearbetet ? mejla till valberedningen

Nycklar

Föreningen har ett låssystem med nyckelbrickor istället för exempelvis portkod. Entre dörrar på fram och baksida kan du låsa upp med nyckelbricka. Brickorna och övriga nycklar följer med lägenheten. Behöver du fler brickor kan du beställa dessa från styrelsen. Skulle du förlora en nyckelbricka är det mycket viktigt att du rapporterar detta till styrelsen så att brickan kan inaktiveras. Access till tvättstugor får du med din nyckelbricka, men bara under förutsättning att du bokat ett tvättpass och du kan bara komma in under den tid som ditt tvättpass avser.

För vissa lokaler som t.ex. källarförråd är det fortfarande vanlig nyckel som gäller. Självklart är det även separat nyckel till din egen dörr. Det är ditt ansvar att se till att du har de nycklar du behöver.

Styrelsen har inget lager av nycklar att dela ut.

Flytta

Om du flyttar härifrån, meddela vår ekonomiska förvaltare Storholmen din nya adress så du kan få uppgifter för din deklaration året efter.

Bredband/Internet

Vår förening var en av pionjärerna på bredband och internet redan 97 långt innan det fanns att köpa. Det startade ideellt och drivs nu av Ownit. Datakablarna (1000Mbit) finns redan indraget i alla lägenheter. Kostnaden är 70 kr / månad och dras kollektivt på hyran för alla.

Angående bredband: Nyinflyttade går till https://www.ownit.se/, anger adress och lägenhetsnummer och följer instruktionerna.

Försäkring

Föreningen täcker ej skador eller renoveringar på det inre skicket i er lägenhet (t.ex. golv, tapeter, kök, badrum) utan detta ansvaras separat av alla medlemmar och sina respektive lägenheter. För fullständigt skydd så rekommenderas en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Rökförbud

I alla gemensamma utrymmen råder absolut rökförbud! Ni som går ut och röker, gör det på baksidan, långt från huset, så slipper våra allergiker gå genom rökmoln för att komma in genom porten. Glöm inte att ta hand om era fimpar. Kom ihåg att det numera även är olagligt att kasta fimpar på marken.

Trapphuset

För allas trevnad och säkerhet, vid eventuell utrymning av fastigheten, är därför trapphus och källargångar inga avställningsytor.

Enligt Brandskyddslagen får barnvagnar och annat brännbart absolut INTE ställas i trapphusen eller i mellanvåningarna.

Barnvagnar för INTE parkeras i trapphuset eller i mellanvåningarna. Dessa innebär en brandrisk.

Köksfläktar

Vid byte eller installation av köksfläkt får ej fläkt med motor anslutas till ventilationssystemet. Godkända fläktar är av typen värdringskåpa med självsug eller cirkulation med kolfilter. Vid osäkerhet kontakta styrelsen. OBSERVERA att ingenting med motor får anslutas direkt till ventilationskanalen.

Vid byte till kolfilter måste ventilationskanalens avslut förses med en ventil och den får EJ byggas in, luft måste kunna cirkulera fritt runt ventilen.

Matavfall och sopor

Varje lägenhet har fått en matavfallsbehållare som du sätter avfallspåsarna i – Den är föreningens och skall finnas i din lägenhet vid inflyttningen.

Avfallspåsar finne i en liten sandlåda vid sopkärlen vid busshållplatsen

Tidningar, papper, plast, metall, glas skall sorteras och slänga vid återvinningsstationen på rålambsvägen ( ca 200 m bort)

FAQ – vanliga frågor

Hur får jag utökat kanalutbud på min TV?

Ring Com Hem / Tele2.

Toaletten är trasig eller torktumlaren sönder, vem kan hjälpa mig?

Kontakta Fastighetsskötare . Om det inte är en akut skada som genast måste åtgärdas – invänta då närmaste vardag innan du felanmäler eller påpeka för Fastighetsskötare att det inte behöver åtgärdas förrän på måndag.

Hur får jag bredband till lägenheten?

Det kollektivanslutna bredbandet från Ownit anslöts den 14:e maj 2014. Nyinflyttade kontaktar Ownit på 08-52507300 eller info@ownit.se, för inkoppling på bredbandet.

EL

Lägenheterna har 1-fas system framdraget till respektive undercentral ( proppskåp) i din lägenhet, tänk på det när du skall skaffa nya vitvaror – de flesta spisar/ugnar idag är gjorda för 3-fas. El mätarna sitter i källaren – Rekomendationen är att låta en behörig elektriker byta ut proppskåpet mot en modernare central med jordfelsbrytare.

Namn i porten

Är du nyinflyttad så är det möjligt att vi har missat byta namn i port och i brevlåda. Skriv i så fall ett mail till styrelsen på styrelse@snofrid.se så kommer vi att åtgärda det snarast. Föreningen sätter upp namn på medlemmar på postfack och tidningsklämma. Kontakta oss om du har inneboende som vill ha sitt namn uppsatt. Vi vill inte ha hemgjorda namnskyltar på brevlådorna. På de elektroniska anslagtavlorna i trappuppgångarna står endast medlemmars namn.

Jag hittar inget bredbandsuttag, vad gör jag?

Bredbandskablarna är föreningens egendom, och ingrepp på dessa tillåts i praktiken om funktion på dessa är oförändrad (dvs du kan flytta uttag). Om du saknar uttag är du skyldig att återställa.

Tyst Tid

Vardagar mellan kl 22:00 – 8:00, helger 23:00-10:00 ska det vara tyst i huset.
Då ska det inte köras borrmaskiner och annat liknande som stör dina grannar.
Om någon tex. spelar hög musik efter/före den tiden bör du som ett första steg ringa på och
säga till.

Follow by Email
Instagram